Hva er trafikalt grunnkurs?

Skomsøy Trafikkskole AS

Hva er trafikalt grunnkurs?

Trafikalt grunnkurs er trinn 1 på veien mot førerkortet. Dette er kun teori og kurset er på totalt 17 t, inkl 3 timer mørkedemo. 

  • 10 timer teori som retter fokus mot forståelsen av trafikken som system, med aktører som har ulike forutsetninger, mot forhold som påvirker risikoen, mot førerens ansvar og betydningen av selvinnsikt og selvkritisk vurdering. 
  • 4 timer førstehjelp
  • 3 timer med mørkedemonstrasjon (i perioden 1.nov - 15. mars) 

Det kreves deltagelse i alle 17 timene i perioden 1.nov - 15 mars før øvelseskjøring kan påbegynnes. For kurs avholdt i perioden 16 mars - 31 oktober kreves det ikke mørkedemo før øvelseskjøring kan påbegynnes. 

Avlegges førerprøven i perioden 16.mars - 31.oktober og mørkedemo ikke er gjennomført, utstedes førerkortet frem til 1.mars.

Avlegges førerprøven i perioden 1 november - 15.mars må mørkdedemo være gjennomført før førerprøve avlegges.

 

Du kan ikke øvelseskjøre, verken privat eller ved kjøreskole, før du har mottatt øvingskjøringsbevis. Dette skal alltid medbringes i bilen sammen med gyldig legitimasjon.  

Flere nyheter

Båtførerkurs

Les mer

Mopedkurs

Les mer

BE eller B96??

Les mer

Vis alle
Messenger

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler her.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker Skomsøy Trafikkskole AS. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Skomsøy Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn